Hozzávalók:
6 tojásfehérje,
390 g porcukor,
7 csepp ecet (10 %-os),
1,5 kk. étkezési keményítő,
3 tasak vaníliás cukor,
300 ml habtejszín,
1 tasak habfixáló,
300 g gesztenyemassza,
50 g étcsokoládé,
40 g vaj,
meggybefőtt (kb. 200 g),
kevés rum
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbá verjük. Hozzátesszük az ecetet, a keményítőt, 2 tasak vaníliás cukrot, és fokozatosan adagoljuk a porcukrot. A kész habból 2 lapot kell sütni, ezért 2 db sütőpapírral bélelt tepsibe 25 cm átmérőjű kör alakban, nyomózsákkal habot nyomunk. A középrészen a maradék habot eligazítjuk, ott lehet kicsit laposabb, hiszen majd ide rakjuk a tölteléket. Amelyik a felső lap lesz, azt csináljuk díszesebbre.
Előmelegített sütőben 140 fokon kezdjük el sütni, 30 perc után 130 fokon folytatjuk a sütést még harminc percig. Amennyiben nem fér el egymás mellett a két lap a sütőben, akkor sütés közben cserélgetjük az alsó és felső tepsit, így nem kell dupla időt a sütésre szánni. A lapokat a sütőben hagyjuk kihűlni.
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, lereszeljük, rummal ízesítjük. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Következhet a torta összeállítása.
Az alsó lapot megkenjük a tejszínhab felével, rárakjuk a reszelt gesztenyemassza felét és a meggybefőtt felét. Ráhelyezzük a felső lapot, a maradék tejszínhabot, gesztenyét, és meggyet.
Végül a vajjal felolvasztott étcsokoládéval díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Megéri a fáradozást, mert nagyon finom süteményünk lesz.