Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Szezámmagos rudacska (gluténmentes)

2018. február 08. - GBMarcsi

2018-02-02_11_33_29.jpg

 

H o z z á v a l ó k :

400 g Schär Bread-Mix B liszt,

150 g vaj,

2 tk. só,

kb. 250 g tejföl,

2 tojás kicsit felverve (ebből fél a kenéshez),

1 tasak sütőpor,

a tetejére: szezámmag 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, vagy géppel összedolgozzuk. A tejföl adagolásával érhetjük el a megfelelő állagot. Amikor összeáll a tészta, lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval rudakra vágjuk.

Sütőpapírral  bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással, meghintjük szezámmaggal és előmelegített sütőben 180 fokon kb.  20 perc alatt megsütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr813643402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása