H o z z á v a l ó k :
250 g Schär Bread-Mix B liszt,
60 g porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 tasak élesztő,
2 db tojás,
3 dl meleg tej,
50 g lágy vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
20 g lágy vaj, 3 ek. holland kakaópor, 3 ek. porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, élesztővel. Ráöntjük a meleg tejet, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy vajat. A tésztát robotgép dagasztóhorogjával simára dolgozzuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük lágy vajjal, rászitáljuk a holland kakaó, porcukor és vaníliás cukor keverékét. Feltekerjük, szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Újabb 30 perc kelesztés után 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Aki akarja, meleg tejben feloldott cukorral meglocsolhatja, és tovább sütheti néhány percig.
A kész csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
A megadott hozzávalókból 20 db közepes méretű csigánk lesz.