Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Gluténmentes kakaós csiga

2017. január 25. - GBMarcsi

2017-01-25_15_59_40.jpg

H o z z á v a l ó k : 

250 g Schär Bread-Mix B liszt,

60 g porcukor,

1 tasak vaníliás cukor, 

1 tasak élesztő,

2  db tojás, 

3 dl meleg tej,

50 g lágy vaj

 

Hozzávalók a töltelékhez:

20 g lágy vaj, 3 ek. holland kakaópor, 3 ek. porcukor, 1 tasak vaníliás cukor

   

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, élesztővel. Ráöntjük a meleg tejet, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy vajat. A tésztát robotgép dagasztóhorogjával simára dolgozzuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük lágy vajjal, rászitáljuk a holland kakaó, porcukor és vaníliás cukor keverékét. Feltekerjük, szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Újabb 30 perc kelesztés után 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Aki akarja, meleg tejben feloldott cukorral meglocsolhatja, és tovább sütheti néhány percig.

A kész csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

A megadott hozzávalókból 20 db közepes méretű csigánk lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9412155287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása