Hozzávalók:
6 tojás,
90 g rizsliszt,
90 g Schär Mix it! Universal gluténmentes liszt,
120 g porcukor,
2 tasak vaníliás cukor,
1 tasak sütőpor,
reszelt citromhéj,
kb. 5 db nagyobb ringló szilva,
kicsi őrölt fahéj,
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, felváltva hozzáadjuk a tojások sárgáját és a porcukrot, majd a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert kétféle lisztet. 27-cm-es kapcsos tortaformába tesszük. melynek alját sütőpapírral kibéleljük. A tetején elrendezzük a nyolc részre vágott, fahéjjal meghintett szilvákat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kevés porcukorral meghinthetjük a tetejét. Tortaszerűen szeleteljük.