Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Ringló szilvás piskóta gluténmentesen

2016. augusztus 28. - GBMarcsi

 

wp_20160823_11_50_15_pro.jpg

wp_20160823_12_23_44_pro.jpg

wp_20160823_12_26_06_pro.jpg

Hozzávalók:

6 tojás,

90 g rizsliszt,

90 g Schär Mix it! Universal gluténmentes liszt,

120 g porcukor,

2 tasak vaníliás cukor,

1 tasak sütőpor,

reszelt citromhéj,

kb. 5 db nagyobb ringló szilva,

kicsi őrölt fahéj,

porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, felváltva hozzáadjuk a tojások sárgáját és a porcukrot, majd a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert kétféle lisztet.  27-cm-es kapcsos tortaformába tesszük. melynek alját sütőpapírral kibéleljük. A tetején elrendezzük a nyolc részre vágott, fahéjjal meghintett szilvákat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kevés porcukorral meghinthetjük a tetejét. Tortaszerűen szeleteljük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3911657694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása