Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Gluténmentes vajas kifli

2016. október 12. - GBMarcsi

wp_20161011_14_32_19_pro.jpg

H o z z á v a l ó k :

500 g Schär Bread-Mix B liszt,

1 tk. só,

1 tasak élesztő,

1 ek. étolaj,

500 ml langyos víz,

20 g vaj a kenéshez,

1 ek. étolaj a kenéshez

Elkészítés: 

A lisztet, a sót, az élesztőt egy tálban kanállal összekeverjük. Hozzáadagoljuk a vizet és az étolajat. A tésztát összedolgozzuk, 20 percre letakarjuk, kelesztjük. Utána deszkára téve átdagasztjuk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon. 

- A tésztát 3 cipóra osztjuk, majd egyenként kör alakúra nyújtjuk, 4 cikkre vágjuk. Ezután egy-egy cikket még tovább nyújtunk, lágy vajjal lekenjük és kiflivé feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket vékonyan lekenjük étolajjal. A 3 cipóból 12 kiflink lesz.

- Langyos helyen 30 percig hagyjuk kelni, majd 180 fokra beállított sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9911796739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása