H o z z á v a l ó k :
500 g Schär Bread-Mix B liszt,
1 tk. só,
1 tasak élesztő,
1 ek. étolaj,
500 ml langyos víz,
20 g vaj a kenéshez,
1 ek. étolaj a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet, a sót, az élesztőt egy tálban kanállal összekeverjük. Hozzáadagoljuk a vizet és az étolajat. A tésztát összedolgozzuk, 20 percre letakarjuk, kelesztjük. Utána deszkára téve átdagasztjuk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon.
- A tésztát 3 cipóra osztjuk, majd egyenként kör alakúra nyújtjuk, 4 cikkre vágjuk. Ezután egy-egy cikket még tovább nyújtunk, lágy vajjal lekenjük és kiflivé feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket vékonyan lekenjük étolajjal. A 3 cipóból 12 kiflink lesz.
- Langyos helyen 30 percig hagyjuk kelni, majd 180 fokra beállított sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni.