Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

"24 órás szilvalekvár"

2016. szeptember 15. - GBMarcsi

wp_20160915_13_46_24_pro.jpg

wp_20160915_13_12_21_pro.jpg

 

Itt a szilvaszezon. Készítsünk lekvárt! Ehhez a lekvárhoz adalékanyagokra nincs szükség.

H o z z á v a l ó k :

szilva, víz

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Fazékba tesszük, öntünk rá kevés vizet, hogy ne égjen le addig, míg nem ereszt levet. Lassú tűzön főzzük, néha megkeverjük. A főzés ideje függ a szilva fajtájától, nedvességtartalmától és a főzött mennyiségtől. A hosszú főzési idő több szakaszra osztható. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, ha nem érünk rá foglalkozni vele. Később folytathatjuk a főzést. Addig kell főzni, míg sűrű, sötét, finom illatú lekvár nem lesz belőle. Amikor elkészül üvegekbe töltjük, fémtetővel lezárjuk, vagy celofánnal lekötjük. Az így készült lekvárt felhasználhatjuk húsos ételekhez, süteményekhez, kelt tésztákhoz, de önmagában is fogyaszthatjuk. Igazi csemege!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3011707979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása