Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Gluténmentes kenyér

2016. szeptember 12. - GBMarcsi

wp_20160912_15_10_39_pro.jpg

wp_20160912_15_13_58_pro.jpg

H o z z á v a l ó k :

500 g Schär Bread-Mix B liszt,

1 tk. só,

1 tasak élesztő,

1 ek. étolaj,

500 ml langyos víz,

1 ek. étolaj a kenéshez

Elkészítés: 

A lisztet, a sót, az élesztőt egy tálban kanállal összekeverjük. Hozzáadagoljuk a vizet és az étolajat. A tésztát összedolgozzuk, 20 percre letakarjuk, kelesztjük. Utána deszkára téve átdagasztjuk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon. Formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és még 50 percig hagyjuk kelni. Étolajjal átkenjük a tetejét, bevágással díszíthetjük, majd 200 fokra beállított sütőben 50 percig sütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr111700287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása