Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Túrós pogácsa gluténmentesen

2020. május 15. - GBMarcsi

img_20200515_124251_hdr.jpg 

H o z z á v a l ó k :

300 g Schär Mix B Bread-Mix liszt,

300 g túró,

150 g vaj,

1 tk. só,

2 tojás  kissé felverve (ebből fél a kenéshez),

1 tasak sütőpor

 

Elkészítés:

A vajat, túrót, a tojással (melyből kb. felet félreteszünk a kenéshez) robotgép segítségével összekeverjük úgy, hogy ne maradjanak benne nagy túrórögök. A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport, majd a géppel összekevert masszához tesszük. Jól összedolgozzuk. Ezt már csinálhatjuk kézzel is. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Tetejét éles késsel rácsozzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Tojással lekenjük a tetejét. 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr4715696756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása