Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Gluténmentes amerikai palacsinta

2017. június 07. - GBMarcsi

2017-06-07_12_53_49.jpg

2017-06-07_12_59_25.jpg

 

H o z z á v a l ó k: 

300 g Shär Bread-Mix B liszt,

3 db tojás,

3-4 dl tej,

15 g sütőpor,

1 tasak vaníliás cukor,

2 ek. étolaj + a serpenyő kikenéséhez

 

Elkészítés:

Konyhai robotgép segítségével a tojásokat és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, végül az étolajat. Az egészet csomómentesre keverjük, sűrű tésztát kapunk.

Felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe kis merőkanálnyi adagokat csurgatunk a masszából, és kör alakúra igazítjuk. Amikor buborékosodik a palacsinta teteje, akkor kell óvatosan átfordítani és a másik oldalát is megsütni.

Mogyorókrémmel, lekvárral, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, juharsziruppal fogyaszthatjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9812141113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása