Buza Mária blogja

Buza Mária blogja

Pavlova torta eperrel, levendulával

2016. június 19. - GBMarcsi

Hozzávalók:

4 tojásfehérje, 

260 g porcukor,

5 csepp ecet (10 %-os),

1 kk. étkezési keményítő,

2 tasak vaníliás cukor, 

200 ml habtejszín,

1 tasak habfixáló,

kb. 300 g eper

1 szál levendula virág,

kevés csokiforgács 

 

Elkészítés: 

A tojásfehérjéket habbá verjük. Közben hozzátesszük az ecetet, a keményítőt, a vaníliás cukrot, és fokozatosan adagoljuk a porcukrot. Nyomózsákkal sütőpapírral bélelt tepsibe, 25 cm átmérőjű körbe kis halmokat nyomunk a kész habból. A maradék habot középen eligazítjuk. Előmelegített sütőben 140 fokon kezdjük el sütni, 30 perc után 130 fokon folytatjuk a sütést még 30 percig. Ezután a sütőt lekapcsolva szárítjuk még a meleg sütőben.

A habtejszínt vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A kihűlt habalapra,  körbe nyomózsákkal kis halmokat nyomunk, a többi habot középen eligazítjuk. Tetejét eperrel megrakjuk. Levendula virággal és csokoládéforgáccsal díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gbmarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr288822790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása