Hozzávalók:
4 tojásfehérje,
260 g porcukor,
5 csepp ecet (10 %-os),
1 kk. étkezési keményítő,
2 tasak vaníliás cukor,
200 ml habtejszín,
1 tasak habfixáló,
kb. 300 g eper
1 szál levendula virág,
kevés csokiforgács
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbá verjük. Közben hozzátesszük az ecetet, a keményítőt, a vaníliás cukrot, és fokozatosan adagoljuk a porcukrot. Nyomózsákkal sütőpapírral bélelt tepsibe, 25 cm átmérőjű körbe kis halmokat nyomunk a kész habból. A maradék habot középen eligazítjuk. Előmelegített sütőben 140 fokon kezdjük el sütni, 30 perc után 130 fokon folytatjuk a sütést még 30 percig. Ezután a sütőt lekapcsolva szárítjuk még a meleg sütőben.
A habtejszínt vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A kihűlt habalapra, körbe nyomózsákkal kis halmokat nyomunk, a többi habot középen eligazítjuk. Tetejét eperrel megrakjuk. Levendula virággal és csokoládéforgáccsal díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.